*zeytinyağı veya tereyağı
*1 tane doğranmış büyük soğan
*500 gr. kuşbaşı sığır eti
*12 su bardağı et suyu
*6 tane soyulup doğranmış büyük pancar
*800 gr. doğranmış domates
*1 tane lime suyu (limona benzer bir meyve)
*tuz, karabiber
*ekşi krema
*bezentisi için yeşil soğan veya kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Kızgın yağda soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ardından eti atıp birkaç dakika kadar pişirin.
Bezentileri hariç bütün malzemeleri ekleyip 1 taşım kaynatın, kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 1 saat kadar kapağı kapalı pişirin. (İsterseniz karıştırıcından geçirip pürüzsüz kıvama getirebilirsiniz.) pişirmenin sonuna doğru kremayı ekleyin ve servis öncesi bezentilerle süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder