*500 gr. iri beyaz fasulye
*1/4 su bardağı kanola yağı
*taze veya kurutulmuş dereotu
*5 tane büyük doğranmış soğan
*3 diş kıyılmış sarımsak
*350 gr. domates parçalı domates sosu
*2 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
*tuz ve karabiber
*1/2 su bardağı su
*4 lt. su
Hazırlanışı
Fasulyeyi 4 litre suya koyun iyice kaynatın, kaynadıktan sonra tuz ilave edin, ¼ fincan yağ ve 1 tatlı kaşığı dereotu ilave edip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu boşaltın ve durulayın fasulyeyi.
Geri kalan yağı büyük bir güvece veya tencereye dökün soğanları da ilave edip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca sarımsakları ilave edin, sonra domates sosu, kırmızıbiberi, tuz, karabiberi, 1/2 suyu ve biraz daha dereotu ilave edin pişirin. Bunları fasulyenin üzerine ekleyip karıştırın, önceden 350 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder