2 Nisan 2011

Vejetaryen Biber Dolması

Malzemeler
*6 tane orta boy kırmızı dolmalık biber
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*3/4 fincan ince kıyılmış arpacık
*4 su bardağı kıyılmış mantar
*1 su bardağı taze maydanoz
*1/4 fincan kıyılmış badem
*3 yemek kaşığı kuru şeri
*1/2 çay kaşığı toz şili ancho (bir çeşit biber)
*1/2 su bardağı pişmiş esmer pirinç
*1 su bardağı domates suyu
*1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
*1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
*1/4 tatlı kaşığı tuz
*1/4 su bardağı parmesan peyniri rendesi
Hazırlanışı
Biberlerin tepesini oyup içini boşaltıyoruz ve 5 dakika kaynar su da bekletiyoruz. Orta ateşte yağı ısıtıp arpacıkları ekleyip soteliyoruz, mantarları ilave edip 4 dakika soteliyoruz.
Daha sonra badem, şeri, toz şili ancho ve maydanoz ekleyip 3 dakika kadar daha soteliyoruz. Pirinç, domates suyu, karabiber, sarımsak tozu ve tuz ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra dolmaların içlerini dolduruyoruz. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder