*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*yeterince su
* 300 gr. kıyma
*2 büyük soğan
*1 tutam maydanoz
*Sıvıyağ
*Tuz, karabiber, kimyon, çörek otu, susam
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için karıştırma kabına unu alın, üzerine tuzu serpip karıştırın. Hamurun ortasını açarak içine sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. İçi için soğanı doğrayarak sıvıyağda
kavurmaya başlayın, ardından üzerine kıymayı dökün, kııyma kavrulunca az sıcak su dökerek kıvamını ayarlayın. Altını kapatarak ince doğranmış maydanozu, tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hamurdan toplar ayırarak uzun ve geniş haldeaçıyoruz. Sıvıyağ dökerek elinizle büyütebilirsiniz. Harçtan paylaştırıp, kenarlarını katlayıp rulo şeklinde sarın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu, susam serperek önceden 180 derece ısıtılmış fırına atıp kızarana kadar pişiriyoruz . Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder