*Fırın tepsisini unlamaya yetecek kadar un
*500 gr. milföy hamuru (1 paket kadar olabilir)
*1/4 su bardağı ahududu reçeli
*3/4 su bardağı taze ahududu
*2 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı
Fırın tepsisini hafifçe unlayın öncelikle. Milföyleri paketlerinden çıkarttıktan 15 dakika kadar buzdolabında bekletin,dirilik kazanması için. Orta boy kasede ahududu reçeli ve taze ahududuları karıştırın.
Dolaptan çıkarttığımız milföyleri fırın tepsisine dörtgen olarak seriyoruz, iç malzemelerini ortasına doğru koyuyoruz ve üçgen olacak şekilde katlıyoruz, katladıktan sonra kenarlarının iyice kapandığından emin olmak için bastırıyoruz (şekil vermek için çatalla şeritler çizebilirsiniz) reçel içinde fokurtayıp patlatmasın diye kapattığımız sırt kısmına 2-3 tane çizik atıyoruz, piştiğinde oralardan sızabilmesi için. Biraz daha buzdolabına atıyoruz dirilik kazanması için, sonra önceden 375 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz, reçel çabuk kızabileceği için pişerken kontrol edin, süre kısalabilir, fırından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığına geldiğinde servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder