3 Nisan 2011

Paçanga Böreği

Malzemeler
*2 adet yufka
*100 gr. çemensiz pastırma veya 50 gr. sosis - 50 gr. sucuk
*100 gr. örgülü peynir (isteğe bağlı değişebilir çeşidi)
*1 adet tatlı yeşil biber
*1 adet domates
*1 su bardağı sıvı yağ
*Karabiber
Hazırlanışı
Pastırma ve peyniri ince ince kıyın elinizle. Yeşil biberi uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın. Domatesi soyup dörde bölün ve küçük küçük doğrayın.
Pastırma, peynir, domates ve biberi bir kasede karıştırın ve karabiberle ilave edin. Yufkaları daire şeklinde üst üstte koyun ve ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz yarım daireleri üst üstte koyup, yufkaları üçe bölün. Yufkalara 1 tatlı kaşığı iç koyup kabaca sarın. Bir kaseye su alın biraz ve sardığınız yufkaları su ile ıslatın ve böreği yapıştırın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın ve börekleri kızartın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder