3 Nisan 2011

Zarf Böreği

Malzemeler
*3 yufka
*3 yumurta
*1 yumurta sarısı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tavuk göğüs eti
*100 gr. kıyılmış ceviz İçi
*karabiber, tuz
*çörek otu, susam 
Hazırlanışı
Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı çırpın. Yufkalardan birini serin, yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.
Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. Bir taraftan da tavuğu haşlayın. Tavuk etlerini küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviziçi, tuz ve karabiberle karıştırın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli veriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu, susamla süsleyip fırına veriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder