3 Nisan 2011

Sığır Eti Konserve

Malzemeler
*1 kg. sığır eti (salamura olabilir)
*1 orta boy soğan (dilimlenmiş)
*2 dal taze kekik
*1 adet orta boy doğranmış domates
*2 sap doğranmış yeşil soğan
*1 tane orta boy havuç
*1 diş sarımsak
*1 doğranmış bonnet biber
*1 çorba kaşığı bitkisel yağ veya hindistan cevizi yağı
Hazırlanışı
Pişirme kabına yağ koyup orta ateşte soğan, sarımsak ve bonnet biberle 1-2 dakika soteleyin.
Akabinde kekik ve sığır eti konservesini ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Doğranmış domatesi, taze yeşil soğanı ilave edin 3 dakika kadar daha pişirin, sonra havuçları ilave edin. Servise hazır hale gelince isterseniz pilavla sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder