3 Nisan 2011

Bonfileli Börek

Malzemeler
*1 büyük bonfile
*3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*2 tane küçük soğan, ince doğranmış
*350 gr. ince doğranmış mantar
*1 tatlı kaşığı kurutulmuş mercanköşk
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*1/4 çay kaşığı karabiber
*2 paket puf böreği hamuru veya milföy hamuru
Hazırlanışı
Kısık ateşte tereyağını eritiyoruz, mantarı ve soğanı ilave edip soteliyoruz.
Mantar suyunu çektiğinde tuzu, karabiberi ve mercanköşkünü ilave ediyoruz. Bonfileyi mantarın suyunda pişiriyoruz ve börek içi kadar parçalara ayırıyoruz. Hamurları fırın tepsisine seriyoruz ve iç harcı koyup kapatıyoruz. Önceden 220 derecede ısıttığımız fırında 18-22 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder