3 Nisan 2011

Hollandez Sos

Malzemeler
*10 tane ezilmiş tane karabiber
*1 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
*2 yemek kaşığı su
*4 yumurta sarısı
*1 kahve fincanı sirke
*500 gr. eritilmiş suyu alınmış tereyağı
*1/4 tatlı kaşığı tuz
*1/2 limonun suyu
Hazırlanışı
Soğanı, karabiberi ve sirkeyi kısık ateşte, sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın.
İçine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını yumurtaya karıştırın, iyice yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder