3 Nisan 2011

Sarma Tavuk Böreği

Malzemeler
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*200 gr. dilimlenmiş kestane mantarı
*1 avuç doğranmış maydanoz
*1 diş ezilmiş sarımsak
*1 paket milföy hamuru
*4 tane tavukgöğsü
*1 tane çırpılmış yumurta
*tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tavaya zeytinyağını döküp mantarı, sarımsağı, maydanozu tuz ve karabiberle birlikte 3 dakika kavuruyoruz.
Fırın tepsisine milföyleri dizip kavurduğumuz iç ile birlikte fazla küçük olmayacak şekilde kestiğimiz tavukgöğüslerini koyuyor ve rulo olarak sarıyoruz, çırptığımız yumurtayı üstleri kızarsın diye böreklere sürüyoruz. 200 derece 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder