3 Nisan 2011

Bearnez Sos

Malzemeler
*10 gr. doğranmış soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tarhun veya 1/3 çay kaşığı kuru tarhun
*1 yemek kaşığı sirke
*3 yumurta sarısı
*200 gr. margarin
*1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Hazırlanışı
Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun. Kısık ateşte, yaklaşık 1 yemek kaşığı kalıncaya kadar çektirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Karışım ılıyınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmari usulu telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılımaya bırakın. Eritilmiş ılık margarini bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin. Sosu ince bir süzgeçten geçirin. İçine kıyılmış tarhun yaprakları ve maydanozu ilave edin, sosunuz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder