*100 gr soya filizi (konserve olabilir)
*100 gr lahana
*2 diş sarımsak
*1 adet tatlı kırmızıbiber
*1 adet tatlı yeşilbiber
*1 adet yufka
*1 adet orta boy soğan
*1 adet havuç
*1 kahve fincanı soya sosu
*1 su bardağı galeta unu
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Soğanı, sarımsağı ve kalan tüm sebzeleri ince ince doğrayın. Sıvıyağı tavaya dökerek kızdırın ve sebzeleri kendilerini salana kadar soteleyin (soya filizi konserveyse sebzeler piştikten sonra eklenir).
Soya sosunu ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve yufkayı 8 parçaya bölün. Yufkaları içi bol koyarak sarın. Bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. İsteğe göre sıcak ve soya sosuyla servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder