*1,5 kg. toz şeker
* 3 su bardağı su
*600 gr. kuru kayısı
*2 yemek kaşığı limon suyu
* 3 su bardağı su
*600 gr. kuru kayısı
*2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Kayısıları ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Başka bir kapta üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve kısık ateşte pişirin. Şekeri eritin ve kaynamaya bırakın.
Koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp kabın içine atın ve tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Kaynattıktan sonra kabı ateşten alıp, soğumaya bırakın, kavanozlayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder