*2 bardak karışık dondurulmuş sebze (lahana, havuç, bezelye vs… isteğe göre çeşitlendirilebilir)
*1 fincan doğranmış tavuk (göğüs eti olması tercih edilir)
*2 yemek kaşığı hoisin sos (tatlımsı herhangi bir biber sosu olabilir)
*1 paket milföy hamuru
*yeterince susam
*sebzeleri soteleyecek kadar yağ
*biraz un
*1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Sebzeleri isterseniz yağda biraz diriliğini alabilirsin; ama çiğdende yapılabilir.
Milföy hamuralarını altı unlanmış fırın tepsisine diziyoruz, tavuk etlerini sosla iyice harmanladıktan sonra sebzelerle birlikte milföylere koyuyoruz ve milföyleri ikiye katlayıp kapatıyoruz, üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla kapattığımız böreklere sürüyoruz ve susamla süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder