3 Nisan 2011

Poğaça

Malzemeler
*120 ml. zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*600 gr. un
*1.5 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı kuru maya
*1.5 su bardağı süt
*1 fincan su
*1 çay kaşığı tuz
*1 yumurta
*1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle su ve süt ılıtılır. İçine maya ve şeker eklenir, kabarması için bir müddet beklenir. Un elenir, içine tuz eklenir ve karıştırılır. Ortası açılır unun. Zeytinyağı, yumurta, tereyağı dökülür.
Üstüne de su süt karışımı dökülür. Yumuşak bir hamur elde edilir. Mayalanması için oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. İyice kabaran hamurdan istediğiniz ebatta parçalar bölüp yuvarlak yapıp tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısı üstüne sürülür. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 35-40 dakika pişirilir. (İsterseniz iç harcı yapıp fırınlayabilirsiniz, isterseniz de susamla ve çörekotuyla süsleyebilirsiniz.) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder