3 Nisan 2011

Patlıcanlı Domatesli Börek

Malzemeler
Hamuru için;
*2 su bardağı un
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*60 ml. su
*15 ml. akçaağaç şerbeti
*125 ml. kanola yağ
*üzeri için yağ
Harcı için;
*250 gr. küp küp kesilmiş domates
*500 gr patlıcan
*1 tane orta boy doğranmış soğan
*1 yemek kaşığı taze doğranmış kişniş
*1 diş kıyılmış sarımsak
*1/2 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı domates salçası
*yağ, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Büyük bir kapta un ve tuzu karıştırıyoruz. Su ve akçaağaç şerbeti ilave ediyoruz ve hafifçe karıştırmaya devam ediyoruz, yağını da ilave ettikten sonra hamuru hafif nemli olacak şekilde dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra iç harcını hazırlamak için tavaya yağ döküp soğanları soteliyoruz. Patlıcanları kuşbaşı olarak doğruyoruz ve tavaya kimyon ile birlikte patlıcanları ilave ediyoruz 10 dakika pişiriyoruz. Başka bir kapta domatesleri 1 taşım kaynatıp sonra soğuk suya atıyoruz 2 dakika kadar. Patlıcanlar pişmeye devam ederken domatesleri ve sarımsağı ekliyoruz, 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Kişniş, tuz ve karabiber ekleyip piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. İstediğimiz şekilde hamurdan parçalar alıp harcı doldurup kapatıyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder