3 Nisan 2011

Porçini Patates

Malzemeler
*200 gr. Porçini mantarı
*3/4 su bardağı sıcak su
*7 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 diş kıyılmış sarımsak
*1 tatlı kaşığı soyulmuş Macar kırmızıbiberi
*500 gr. rüstik (doğal - köy) patates
*1 tane büyük çırpılmış yumurta
*2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Mantarları sıcak suya ekleyip 45 dakika bekletin, daha sonra ince bir elekten geçirip iri olarak doğrayın. Orta ateşte 1 tavada 1 yemek kaşığı yağda 2 dakika kadar kavurun mantarları, sonra sarımsakları ilave edip suyunu çekene dek karıştırın.
Daha sonra kırmızıbiberi, tuzu, karabiberi ekleyip ekleyin. (Piştikten sonra 1 gün bekletin isteğe bağlı olarak) patatesleri rendeleyin büyük bir kâseye sonra soğuk suda 5 dakika kadar bekletin ve suyunu iyice sıkın ve kurulayın. Patatesleri bir kaba yerleştirin ve üzerine yumurta, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiber ekleyin sonra mantar karışımını ilave edip. Dökme demir tavada 6 yemek kaşığı zeytinyağında börek pişirir gibi pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder