3 Nisan 2011

Napoliten Sos

Malzemeler
*750 gr. domates
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1/2 demet maydanoz
*2 adet soğan
*1 çay kaşığı toz şeker
*50 g. tereyağı
*200 ml. et suyu
*mercan köşkü, kekik
*tuz, karabiber, fesleğen yaprağı
Hazırlanışı
Domatesleri soyun ve doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.

Domates, domates salçası, şeker, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine et suyunu ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
2 yemek kaşığı zeytinyağı, tereyağı, doğranmış fesleğen yaprağı, maydanoz, mercan köşkü ve kekiği ilave ettikten sonra 2 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder