*2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
*1 büyük doğranmış soğan
*1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
*400 gr. orta boy doğranmış patates
*1/2 çay kaşığı pul biber
*400 gr. doğranmış domates
*140 gr. kavrulmuş tuzlu fıstık
*250 gr. iri doğranmış pazı yaprağı
*750 ml. su
*tuz
Hazırlanışı
Kısık ateşte tencereye yağı döküp soğanı soteliyoruz. Sonra kimyon tohumunu ilave ediyoruz, koku verene kadar çeviriyoruz. Patatesi, pul biberi, domatesi ve suyu ilave ediyoruz.
Birkaç kez karıştırıp kapağını kapatın. Diğer taraftan fıstıkları karıştırıcıda iyice öğütün ve güvece atın, tuzunu ilave edip 15 dakika kadar daha pişirin, son olarak pazı yapraklarını ilave edip 8-10 dakika kadar daha pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder