3 Nisan 2011

Bolonez Sos

Malzemeler
*100 gr. margarin
*250 gr. yağsız dana kıyması
*20 gr. rendelenmiş soğan
*1 diş ince kıyılmış sarımsak
*400 gr. rendelenmiş domates
*4 adet ince dilimlenmiş tatlı biber
*1/2 yemek kaşığı tuz
*1 adet defneyaprağı
*45 ml. domates sosu
Hazırlanışı
Margarini bir tavada kızdırın. Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Domates ve biberleride katarak bir taşım kaynatın.
Ateşi kısın, 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağı ilave edin. Önceden hazırlanan domates sosunu katın. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder