3 Nisan 2011

Ördek Kızartması

Malzemeler
*2 kg. ördek
*1 kg. elma
*1 tane dövülmüş sarımsak
*biraz mercan köşk
*tuz
*1 avuç haşlanmış beyaz lahana
*1 avuç kızarmış pancar
*1 kase patates püresi
 Hazırlanışı
Ördeği yıkayıp kuruladıktan sonra tuz, mercan köşk ve sarımsakla oda sıcaklığında marine edin 1 saat.
Fırın kabına koyuyoruz ördeği etrafını elmalarla kaplıyoruz, önceden 450 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz, sonra ısıyı 350 dereceye düşürüp 2 saat kadar pişiriyoruz, arada ördeği çatal yardımıyla kontrol etmeyi unutmayın yumuşamış mı diye. Pişirme işlemi bittikten sonra haşlanmış beyaz lahana, kızartılmış pancar ve patates püresiyle servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder