*2 yemek kaşığı tereyağı
*1/4 bardak esmer şeker
*2 yemek kaşığı taze limon suyu
*1/2 çay kaşığı tarçın
*1/8 çay kaşığı tuz
*6 orta boy rendelenmiş elma
*1 paket puf böreği hamuru (milföyde olabilir)
*1/4 su bardağı kıyılmış ceviz
*2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Kısık ateşte tereyağını eritiyoruz, esmer şekeri, limon suyunu, tarçını, tuzu ve elmayı ilave edip 10 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Elmalar piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Ceviz ve toz şekeri iyice harmanlıyoruz ve hazırladığımız harçla birlikte puf böreği hamurlarının içlerini dolduruyoruz. Önceden 400 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder