*500 gr. pomelo
*1 portakalın suyu
*1 limonun suyu
*600 gr. şeker
*1 küçük parça zencefil
Hazırlanışı
Pomeloyu soyup küçük parçalar halinde doğruyoruz. Daha sonra portakal suyunu, şekeri ve zencefili ilave edip pişiriyoruz,
kaynadıktan sonra limonu suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatıyoruz, da sıcaklığına gelince kavanozlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
pomelonun yenilen kısmını kullanmıyorsunuz değil mi? sadece kabuğu? bir de nasıl bir reçel oldu tadı? 500 gr pomelo kabuk ağırlığı mı bütününün ağırlığı mı?ben tarifinizi görmeden turunç reçeli gibi rendeleyip suda bekletmeyi düşünmüştüm acısı çıksın diye. ama eğer lezzetliyse ve acımtrak değilse sizin tarifinizi uygulayacağım. şimdiden teşekkür ederim.
YanıtlaSilBence tarifi denemeden öylesine yazmışlar. Bu sekilde zehir gibi aci olur. Siz yine Turunç receli gibi yapin. Ancak enteresan bir detay var pomelo kabuğu rendelenemiyor..Çok zorlandim ben
YanıtlaSil