*3 orta yumurta
*400 gr. somon fileto
*30 gr. tereyağı
*deniz tuzu ve karabiber
*1 tane ince doğranmış soğan
*1/2 çay kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
*1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
*4 tane kakule
*250 gr. basmati pirinç
*300 ml. tavuk suyu
*2-3 tane defneyaprağı
*4 yemek kaşığı iri doğranmış kişniş
*birkaç limon dilimi
Hazırlanışı
Yumurtaları haşlıyoruz öncelikle. Tencereye somon filetolarını ve az tereyağını ve 150 ml. tavuk suyunu ekleyip pişene kadar kaynatın (isterseniz tavada ince dilimler halinde kızartabilirsinizde).
Soğanı, baharatları ve tereyağında soteleyin. Pirinci pişirmek içinde kalan tavuk suyunu ekleyince 6-7 dakika kadar pişirin, defneyaprağını ve baharatları ilave edip 7-8 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sonra kapağını kapatıp dinlendirin kısık ateşte. Pişmeye yakın defneyaprağı ve kakuleleri ekleyin. Yumurta ve somon filetolarını dilimleyip servis tabaklarına alın yemekleri ve limon dilimleriyle de süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder