*1 tane doğranmış soğan
*1 çay kaşığı karanfil
*2 tane dövülmüş sarımsak
*biraz kıyılmış zencefil
*2 yemek kaşığı sirke
*3 yemek kaşığı hardal yaprağı
*1/2 yemek kaşığı pekmez
*1/2 yemek kaşığı soya sosu
*1 çay kaşığı tane karabiber
*1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1/4 demirhindi
*1 tane çubuk tarçın
*1/2 yemek kaşığı köri
*1/2 çay kaşığı kakule tohumu
*1 tane ezilmiş hamsi
*3 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Sarımsağı, soğanı, hardalı, kırmızı biberi, karabiberleri, tarçını, karanfili, zencefili ve kakule tohumlarını büyük bir tülbentin içine koyup ağzını sıkı bir şeklide bağlayın.
Bir kapta soya sosu, pekmez, sirke ve demirhindiyi koyup tülbentlediğimiz baharatları da kabın içine alıp 40-45 dakika kadar kaynatıyoruz. Ezdiğimiz hamsiyi, suyu, tuzu ve köriyi de ekliyoruz. Ateşten alıyoruz sonra ve kaynattığımız bütün malzemeyi alacak bir kaba boşaltıyoruz hepsini ve ağzını sıkı bir şekilde kapatıyoruz. Buzdolabında 2 hafta kadar bekleteceğiz. Ara ara kavanozu çalkalamayı unutmayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder