3 Nisan 2011

Güveçte Karides

Malzemeler
*30 karides
*3 yemek kaşığı taze limon suyu
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*3/4 fincan hindistan cevizi sütü
*1/3 bardak zeytinyağı
*2 tane büyük ince dilimlenmiş kuru soğan
*1 büyük ezilmiş ve kıyılmış diş sarımsak
*1 orta boy dilimlenmiş yeşil biber
*3 orta boy dilimlenmiş domates
*2 çorba kaşığı domates salçası
*3 sap ince dilimlenmiş yeşil soğan
*1/2 çay kaşığı kıyılmış taze maydanoz
Hazırlanışı
Karidesleri ayıklayıp bir kaseye koyun ve limon suyu ve tuz serpip bekletin biraz. Sebzeleri sotelemek için bir tavaya yağı döküp soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin,
soğanlar diriliğini kaybedene kadar soteleyin, salça, taze soğan ve maydanozu ekleyin, sonra marineye bıraktığınız karidesleri ekleyip 2-3 dakika kadar daha pişirin. Güveç kabına alıp hindistan cevizi sütünü ekleyin ve pişirmeye devam edin ve baharatlarınızı atın (isteğe bağlı). Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder