2 Nisan 2011

İstiridye Çorbası

Malzemeler
* 1/4 fincan ince doğranmış soğan veya dilimlenmiş pırasa
* 2 çay kaşığı margarin veya tereyağı
* 500 ml. istiridye kabuğu (veya kendisi isteğe bağlı)
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı açık krem
* 1 yemek kaşığı taze maydanoz
* 1 yemek kaşığı doğranmış pimiento biberi (isteğe bağlı)
* 1/4 çay kaşığı beyaz biber
Hazırlanışı
Orta boy tencerede soğan veya pırasayı margarin veya tereyağında yumuşayana kadar pişirin, daha sonra istiridye ve tuzu ekleyin 5 dakika kadar kabukları kırılana kadar pişirin.
Süt, krema, maydanoz ve pimiento, beyaz biberi ilave edip kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder