2 Nisan 2011

Balkabağı Çorbası

Malzemeler
*1300 gr. balkabağı
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 tane soğan
*servis sayısı kadar krema (yemek kaşığı)
*2-3 diş karanfil
*1/2 demet dereotu
*tuz, karabiber
*toz muskat
*kruton
Hazırlanışı
Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kadar kaynatın.

Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı karıştırıcıdan veya süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kruton ekmekler ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder