*1 adet ufak hindi
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı tel şehriye
*1 adet patates
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*1 adet kereviz
*4 adet salatalık turşusu
*1 adet yumurta sarısı
*1 su bardağı turşu suyu
*2 su bardağı su
*tuz
Hazırlanışı
Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın. Eriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun.
Sebzeleri küp küp doğrayın. Şehriye ile soğana ilave edin. 2-3 dakika sote edin. Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin. Tuzu katın. Kaynayınca ateşi kısın.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyin. Yumurta sarısını, turşu suyu ile çırpın. Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder