2 Nisan 2011

Mantarlı Karışık Erişte

Malzemeler
*1 tatlı kaşığı yağ
*4 diş ezilmiş sarımsak
*3 Çin mantarı, (dilimlenmiş sıcak suya batırılıp, kurutulmuş)
*200 gr. taze mantar (shitake mantar)
*1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)
*1 demet kıyılmış kişniş yaprağı
*110 gr. pişmiş ve süzülmüş erişte (şehriye, makarna ya da çin şehriyesi kullanabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı soya sosu
Hazırlanışı
Sarımsakları ve mantarları kavurun, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sirkeyi ve kişniş yapraklarını ekleyin kaynatın. Sonra erişte ve soya sosunu ilave edip pişirmeye devam edin.
Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder