2 Nisan 2011

Sebzeli Erişte Çorbası

Malzemeler
*8 bardak su
*1 tane 4’e bölünmüş havuç
*1 tane 4’e bölünmüş soğan
*8 tane orta boy kurutulmuş shiitake mantar
*6 yeşil soğan
*4 tane doğranmış sarımsak
*1/4 bardak doğranmış zencefil
*3 yemek kaşığı soya sosu
*1 yemek kaşığı bal
*tuz
*1 tane küçük tatlı kırmızıbiber, doğranmış ve pulları çıkartılmış
*150-200 gr. erişte
*2 tatlı kaşığı susam yağı
Hazırlanışı
Pişirme kabına 8 bardak suyu döküyoruz, yeşil soğanı sarımsağı, zencefili, tuzu, soya sosunu, havucu, soğanı ve balı da ilave edip kısık ateşte 45 dakika kadar kaynatın.
Buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Başka bir kapta mantarları ve diğer sebzeleri de ilave edip ve 10 dakika kadar kaynatın. Erişteleri de başka bir kapta pişiriyoruz ve bütün kaplardakileri bir araya getirip 3-4 dakika kadar daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder