2 Nisan 2011

Kış Çorbası

Malzemeler
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 tane ince doğranmış arpacık soğanı
*2 tane ince doğranmış sarımsak
*1 tane ince doğranmış havuç
*2 tane ince kıyılmış kereviz sapı
*140 gr. ince doğranmış pastırma
*2 tane ince kıyılmış pırasa
*2 tane defneyaprağı
*2 çay kaşığı taze kekik veya mercanköşk
*450 gr cannellini fasulye
Hazırlanışı
Büyük bir tencerede arpacık soğanı, sarımsağı, havucu, kerevizi, pırasayı ve pastırmayı yağda ara sıra karıştırarak 5-7 dakika kısık ateşte pişirin.
Sonra tavuk suyunu defne yaprağı ve kekiği veya mercanköşkü ekleyin ve 15 dakika boyunca kapağını kapatıp kaynatın. Kapağı açıp fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Piştikten sonra 3 saat kadar dinlendirin. Servis ederken maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder