2 Nisan 2011

Yengeç Çorbası

Malzemeler
*1 tane tavuk bulyon
*1 fincan kaynar su
*1 su bardağı tereyağı
*1/4 su bardağı kıyılmış soğan
*3 yemek kaşığı un
*1/4 çay kaşığı kereviz tuzu
* karabiber
*1 litre süt
*500 gr. yengeç eti, iyi temizlenmiş; kemik ve kıkırdak alınmış
*taze doğranmış maydanoz
Hazırlanışı
Bulyonu kaynar suda eritin. Sonra tencereye tereyağı ekleyin ve soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Un, kereviz tuzu ve taze çekilmiş karabiber ilave edin. 
Yavaş yavaş süt ve bulyonu ilave edin, kaynayana kadar karıştırın ve yengeç etini ilave edin, etler piştikten sonra maydanozla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder