*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tane pırasa yaprağı
*1 çay kaşığı kimyon
*1/2 çak kaşığı tarçın
*1 tane doğranmış uzun kırmızıbiber
*800 gr. kuşbaşı doğranmış tatlı patates
*600 gr. doğranmış havuç
*1/3 fincan kıyışmış kişniş yaprağı
*1/3 fincan krema
*kıtır etmek, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kısık ateşte yağı ısıtın, pırasayı pişirmeye başlayın yağda, sonra kimyon, tarçın ve kırmızıbiber ekleyin. Patates ve havuçları ilave edip kaynamaya bırakın.
Pürüzsüzleştirmek için çırpıcıdan geçirin ve tuzunu, karabiberini ve kişnişini ekleyip biraz daha pişirdikten sonra kremasını gezdirip, kıtır ekmekle servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder