2 Nisan 2011

Kajulu Baharatlı Çorba

Malzemeler
*190 gr. kaju
*2 tatlı kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
*5 tane ince dilimlenmiş arpacık soğan
*5 köri yaprağı
*2 limon
*1 tatlı kaşığı kişniş
*1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
*1/2 tatlı kaşığı tuz
*2 tane ince dilimlenmiş biber
*2 diş kıyılmış sarımsak
*2 dilim zencefil
*450 gr. şekersiz hindistan cevizi sütü
*2 tatlı kaşığı doğranmış kişniş
Hazırlanışı
Tereyağında veya sıvıyağında arpacık soğanları soteleyin 10 dakika kadar, limon, zerdeçal, köri yaprakları, biber, sarımsak, zencefil ve tuz ekleyip 5-10 dakika kadar pişirin
. Diğer malzemeleri de ekleyip 15 dakika kadar daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder