2 Nisan 2011

Ispanak Çorbası

Malzemeler
*500 gr. ıspanak
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tane soğan
*1 paket tavuk bulyon
*1 yemek kaşığı limon suyu
*3 yumurta
*tuz, karabiber, su
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğrayın veya rendeden geçirip yağda kavurun. Ispanakları ince ince doğrayıp soğanlara ilave edin. Kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Tavuk bulyonu başka bir kapta kaynatarak eritin, kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın. Ispanakları piştikten sonra püre olana kadar ezin. Yumurtaları limon suyuyla çırpıp tencereye alın ve devamlı karıştırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder