*1 kg. dilimlenmiş kuşkonmaz
*2 bardak dilimlenmiş pırasa
*4 dilimlenmiş yeşil soğan
*1 doğranmış kırmızı patates
*3 yemek kaşığı tereyağı
*4 bardak su
*1 çay kaşığı tavuk bulyon
*1 su bardağı krema
*2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun
*2 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen
*1 diş ezilmiş sarımsak
*1 yemek kaşığı soya sosu
Hazırlanışı
Öncelikle kuşkonmazı, pırasayı, yeşil soğanı ve kırmızı patatesi tereyağında 5 dakika soteliyoruz. Su ve tavuk bulyonu ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.
Krema, tarhun, fesleğen, sarımsak ve soya sosunu ilave edip 10 dakika daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder